Kosze dla gastonomii

Wszystkie produkty

3 produkty na stronie

Kosze na śmieci dla gastronomii – niezbędnik każdej restauracji

Przestrzeń lokalu gastronomicznego, jak i obszar przed restauracją, to nie tylko zaproszenie dla klientów, ale i wizytówka. Dlatego warto zadbać o każdy detal – w tym o odpowiednio dobrany kosz gastronomiczny. W Archipark doskonale rozumiemy potrzeby branży oraz znaczenie pierwszego wrażenia, dlatego oferujemy pojemniki na odpady idealnie dopasowane do potrzeb restauracji. 

Kosz na śmieci gastronomiczny – niezbędny element każdego lokalu

W przeciwieństwie do typowych koszy na śmieci stosowanych na zapleczu, kosze gastronomiczne stawiane w lokalu oraz przed wejściem, pełnią kilka funkcji. Przede wszystkim służą do segregacji odpadów, ale dzięki blatowi są też miejscem do odkładania tac, naczyń, a nawet menu czy ulotek. Kosze na śmieci gastronomiczne dostępne w naszej ofercie to modele przemyślane zarówno pod kątem wytrzymałości, jak i ergonomii. Dzięki odpornej na wilgoć powierzchni kosze na śmieci sprawdzają się w każdej strefie – od ogródków restauracyjnych, przez lokale, bary i fast foody, po strefy gastronomiczne w centrach handlowych.  

Zamykana konstrukcja pozwala ograniczyć rozprzestrzenianie się zapachów i uniemożliwia dostęp insektom. To szczególnie ważne w przypadku odpadów organicznych, które wabią niepożądanych gości. Projektując kosze na śmieci dla gastronomii w Archipark uwzględniamy łatwość opróżniania. Dlatego zastosowane przez nas mechanizmy uchylnych klap lub wkładów wewnętrznych gwarantują szybkie i higieniczne usuwanie zawartości pojemnika na odpady gastronomiczne.

Kosz segregacyjny do gastronomii – efektywna segregacja odpadów dla każdego

Odpowiednio zaprojektowany kosz segregacyjny do gastronomii jest nie tylko wygodą, ale koniecznością. W Archipark oferujemy systemy koszy dostosowane do potrzeb branży, które umożliwiają wyraźne oddzielenie odpadów biodegradowalnych, plastiku, szkła, papieru oraz frakcji zmieszanej. Co więcej, stawiamy na czytelne oznaczenia kolorystyczne i trwałe piktogramy. Dzięki temu każdy klient może szybko i intuicyjnie dokonać prawidłowego rozdziału, poprzez wybór odpowiedniej komory kosza segregacyjnego do gastronomii.

Kosz gastronomiczny w restauracji – jak zapewnić higieniczne i bezpieczne użytkowanie?

W gastronomii nie ma miejsca na kompromisy – zarówno w kwestii jakości dań, jak i zachowania najwyższych standardów czystości. Śmietnik gastronomiczny, który znajdziesz w ofercie Archipark, został zaprojektowany tak, by zapewnić maksymalną ochronę przed rozwojem drobnoustrojów i ograniczyć kontakt użytkowników z odpadami. Natomiast gładka powierzchnia blatu zapobiega przywieraniu resztek i umożliwia szybkie czyszczenie. Sprawdź naszą ofertę i wybierz model kosza na śmieci do gastronomii, który najlepiej wpasuje się w Twoją przestrzeń.